F.A.Q

Dit is de interactieve site waar ook vragen kunnen worden gesteld en worden beantwoord. In de FAQ ('frequently asked questions') staan de meest, aan ons, gestelde vragen met antwoorden. Wij horen graag uw mening over de site. In ons gastenboek kunt op-, aanmerkingen kwijt of een berichtje rechtstreek via de contact pagina. U treft nergens op de site N.A.W (naam,adres,woonplaats) gegevens omdat we deze bij voorkeur niet publiekelijk maken. Voor contact kunt u e-mailen of het contact forumulier op de betreffende voertuig pagina gebruiken. Uw bericht wordt dan doorgestuurd naar de betreffende persoon. Diegene kan dan, indien gewenst, rechtstreeks contact opnemen.

Voor specifieke vragen of b.v aanvragen voor deelname aan een evenement kunt u rechtstreeks mailen via info@politievoertuigengroep.nl of middels het contact formulier

       

"zijn alle police auto en motor eigenaren in Nederland bij de PVGNL aangesloten ??"

Nee, zeker niet. Op de 'voertuigen' pagina's vindt je de bij onze groep actieve rijders. De specificatie pagina's worden zo strak mogelijk bijgehouden maar het kan zijn dat door tijdsgebrek enige achterstand is met updates. Mocht u vragen hebben over een bepaald voertuig welke niet op de site staat kunnen wij u mogelijk wel verder helpen. Vragen via email : info@politievoertuigengroep.nl

"hoe kan ik lid worden van de PVGNL ??"

Van een stichting kan niemand 'lid' worden, wij zijn geen club of vereeniging dus het is meer een kwestie van bij de groep passen. Hiervoor heb je nodig: een correct origineel of replica van origineel Politie voertuig (Amerikaans), een grote dosis gezelligheid en zin om gezamenlijk aan evenementen deel te nemen en al belangrijkste voorwaarde: de doelstellingen van de stichting onderschrijven.  Dan is het goed mogelijk dat het 'klikt'. Wij delen allemaal dezelfde passie voor onze voertuigen en zijn daarnaast met elkaar goed bevriend geraakt.

motoren

"wat doet de PVGNL ??"

Als groep zijn we inmiddels een zeer imposante verschijning geworden met een grote publiek aantrekkingskracht. Menig evenement wordt opgeluisterd door de 'vreemde' sirenegeluiden en zwaailichten. Regelmatig worden wij dan ook gevraagd om 'acte de présence' te geven op charitatieve evenementen en hulpverleningsdagen. 


"Wanneer doet de PVGNL mee aan een evenement ??"

Via email, telefoon of persoonlijk contact komen de aanvragen binnen en dan wordt er via groeps e-mail rond geïnformeerd wie er naar het evenement toe willen/kunnen. Indien er voldoende reacties zijn wordt het verder uitgewerkt met de betreffende organisatie.

"zijn er kosten aan een 'optreden' verbonden ??"

Het onderhouden en rijden van onze voertuigen is een kostbare zaak maar verschilt per voertuig. Een financiële bijdrage voor de groep wordt derhalve zeer gewaardeerd, maar geen vereiste. Een hapje en drankje tijdens de dag wordt zeer op prijs gesteld. 

"zijn jullie te huur voor b.v trouwpartijen, films enz. ??"

De P.V.G.NL organiseerd geen commerciële activiteiten en verhuurt geen voertuigen, Hiervoor dient u de individuele eigenaren van de betreffende voertuig(en) zelf te benaderen.

IMG_4816

"maakt de PVGNL deel uit van de KLPD of regio Politie ??"

Nee, alle voertuigen zijn privé-eigendom. Deze worden door de vrijwilligers op evenementbasis ter beschikking gesteld aan de stichting. "worden jullie aangezien voor de Politie??"

Ja, uit de reacties van medeweggebruikers kun je vaak zien dat men twijfelt of dit misschien toch een echte is. Zo zien we vaak dat er spontaan de juiste snelheid wordt gereden en de gordels direct omgedaan. Het werkt dus kennelijk preventief want als je goed kijkt kun je wel nagaan dat de rood/blauwe lampen combinatie en de, veelal, zwart-witte kleur stelling niet lijkt op de Nederlandse huisstijl.

"hebben jullie vrijstelling voor het gebruik van zwaailichten en sirenes ??"

Nee, net als ieder ander mogen wij op de openbare weg geen signalering gebruiken. Op evenementen is er altijd eerst overleg met de lokale politie om voor dat betreffende evenement het wel te mogen gebruiken. Als die toestemming er niet is dan blijven de lampen uit en sirenes stil.

"hebben jullie wapens ??"

NEE !!!, het bezit van wapens, en/of daarop lijkende zaken, is in Nederland ten strengste verboden. Wij zijn daarop geen uitzondering. Dus ondanks dat alles zo origineel mogelijk wordt gemaakt maken wapens hiervan GEEN deel uit.

"hebben jullie verbindingen ??"

Jazeker, alle voertuigen zijn voorzien van portofoon of mobilofoon zodat we tijdens evenementen onderling contact kunnen hebben. Behalve praktisch is het ook een onderdeel van de orginaliteit en zijn zelfs de modellen, veelal van het merk Motorola, gelijk aan wat er door het betreffende korps werd/wordt gebruikt. Voor het gebruik(landelijk) hebben we een VHF Machtiging. 

"kan ik via de PVGNL een voertuig of signalering e.d aanschaffen ??"

Het ligt niet in onze bedoeling om Nederland te voorzien van Police auto's en motoren. Voor diegene die serieuze interesse hierin hebben is het internet de ideale plek om van alles te vinden. Iedereen die bij ons wil aansluiten dient dus al in het bezit te zijn van een, uiterlijk, compleet voertuig.

"mag ik foto's van de site gebruiken/doorlinken ??"

Alle materialen op deze pagina's hebben copyright. Voor het gebruik van foto's e.d even een berichtje voor toestemming naar info@politievoertuigengroep.nl  Het doorlinken gaat ten koste van ons dataverkeer dus dit heeft niet de voorkeur, een enkeling voor een forum vermelding kan best. Voor de opbouw van onze site zijn ook foto's van andere sites gebruikt. Mocht u een eigen foto tegenkomen en het niet eens zijn met het gebruik ervan, laat het ons weten.


loneley-runway